Bent u op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte omdat u als starter op zoek bent naar uw eerste kantoor of opslag? Of heeft u een uitbreiding nodig op uw bestaande bedrijfsruimtes? Het is dan belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

 

Laat uw gevoel mee bepalen bij de keuze van een verhuurder

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat er een klik is met de verhuurder, als u al geen goed gevoel heeft bij de verhuurder zouden wij zeggen: niet doen! Een goede samenwerking is gebaseerd op vertrouwen, althans, dat vinden wij. Laat dus ook je gevoel spreken bij de keuze voor een verhuurder

 

Maak duidelijke afspraken en stel een contract op

Het is belangrijk dat u vanaf het beginstadium duidelijke afspraken maakt en dit vastlegt in een contract. Mondelinge afspraken zijn vaak onduidelijk en u wilt altijd kunnen terugvallen op de gemaakte afspraken, dit geeft een stukje zekerheid. Het is hierbij raadzaam om al vóór het tekenen van het contract een deskundige in de arm te nemen.

 

De voorkeur gaat uit naar een standaardmodel contract van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ). Deze kan in samenspraak worden aangepast naar een totaalplaatje waar zowel de verhuurder als de huurder blij mee is.

 

Denk goed na over het doel van de huur

Voordat u uw handtekening onder de overeenkomst zet, is het belangrijk goed na te denken over het doel van de huur. Wil een bedrijfspand huren voor de komende 10 jaar waar u stabiel uw werkzaamheden kunt verrichten of is het bijvoorbeeld een tijdelijke oplossing van 2 á 3 jaar om de snelle groei van uw bedrijf op te vangen? Op basis hiervan besluit uzelf wat de bedrijfsruimte u waard is.

 

De jaarlijkse huurverhoging o.b.v. inflatiecorrectie mag niet worden overschreden

Gewoonlijk wordt er in een contract de jaarlijkse huurprijsaanpassing opgenomen op basis van de inflatiecorrectie. Alleen als het contract beëindigd wordt na de contractuele periode, mag er een prijsaanpassing van de huur worden doorgevoerd. Let er dus op dat de verhuurder zich hieraan houdt!

 

Blijf communiceren met de verhuurder

Alle panden die wij verhuren zijn in optimale visuele en technische conditie. Door een zorgvuldig en periodiek onderhoud treft u een uiterst verzorgd bedrijfspand aan. Dat is natuurlijk belangrijk voor u als huurder, maar wij hebben hier ook baat bij. We hechten dan ook veel waarde aan een goede samenwerking met onze huurders. Wij zijn altijd benieuwd hoe het met onze huurders gaat, daarom komen we graag zo nu en dan even langs. Als u dat op prijs stelt, tenminste. In ieder geval komen we 1x per jaar langs om te praten over het onderhoud van het pand. Is er bijvoorbeeld schilderwerk nodig of zijn er klemmende deuren waar we even naar moeten laten kijken? Dan zorgen wij dat dit geregeld wordt.

 

Vastgoedadvies nodig?

We hopen dat deze tips u een handje verder helpen. Natuurlijk staan onze specialisten voor u klaar om vastgoedadvies te geven als u nog verdere vragen heeft. Wij helpen u graag verder!