Vroeger werd er vaak geïnvesteerd in aandelen, maar dat levert niet direct zekerheid op. Daarnaast kun je sparen, geld stoppen in goud of investeren in vastgoed. Met een vastgoedbelegging beschikt u over ‘de zekerheid van de steen’.  Vastgoed kan worden verkocht, verhuurd of u kunt er zelf in wonen. Er zijn verschillende soorten vastgoed waar u in kunt investeren. Wanneer we kijken naar de segmenten binnen de vastgoedmarkt, dan verdelen we het in vier soorten vastgoed: 

  • Bedrijfsruimtemarkt
  • Kantorenmarkt
  • Woningmarkt
  • Winkelmarkt

Vastgoed soorten 

Bedrijfsruimte 
Een bedrijfsruimte wordt ook wel 230 of ex290 bedrijfsruimte genoemd. Een 290 bedrijfsruimte is een ruimte die voor publiek toegankelijk moet zijn. Daarnaast moet op deze locatie een dienst of product direct geleverd worden. Dit kan bijvoorbeeld een hotel, camping, restaurant of handelsbedrijf zijn. Alles wat geen 290 bedrijfsruimte of woonruimte is, is ‘overige bedrijfsruimte’. Deze heeft geen voor het publiek toegankelijk deel en dat is bijvoorbeeld een afhaaldienst, makelaar, bank, notaris of warehouse.

Kantorenmarkt
De kantorenmarkt is erg conjunctuurgevoelig. We zien een duidelijke tweedeling binnen de kantorenmarkt. Enerzijds zien we goed gepositioneerde panden en anderzijds slecht gelegen en verouderde panden. Kantoorgebruikers verhuizen vaak meerdere keren vanwege bedrijfsuitbreiding of ze willen op betere locaties zitten.

Winkelmarkt
Bij een winkel is de locatie één van de belangrijkste succesfactoren. Zo heb je A-, B- en C-locaties. Het risico-rendementsprofiel is anders dan de kantorenmarkt en de onderhoudskosten zijn laag. Hierdoor is de winkelmarkt een interessante beleggingsvorm. 

Een bedrijfsruimte of winkelpand huren

Wilt u een bedrijfsruimte of winkelpand huren? U heeft dromen en plannen die nu werkelijkheid kunnen worden. EMB Vastgoed adviseert u graag over het concept, de financiering en het desbetreffende winkelpand of bedrijfsruimte die u wilt huren. Hierbij kijken we uiteraard naar het juiste winkelpand voor uw situatie op de juiste locatie. Wij hebben kennis van de lokale markt en hebben verschillende panden in ons beheer. Zo variëren onze winkelpanden van 60m² tot 3.500 m². Heeft u gekeken naar de grootte, de locatie, voorzieningen, indelingen en de uitstraling? Dit zijn zaken waar u rekening mee dient te houden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Hoe meer u ons kunt vertellen over uw wensen, hoe beter wij u kunnen adviseren. Wil u een parkeerplaats bij de bedrijfsruimte? Is het van belang dat de ruimte makkelijk te bereiken is? Wij kijken graag met u naar een geschikte ruimte die past bij u plannen en financiële mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact met ons op.