Wellicht heeft u er al iets over gehoord of gelezen: de units in het bedrijvencomplex aan Het Steenland in Bunschoten zijn op één na verkocht! Het complex wordt voorzien van zeven bedrijfsunits met een praktische indeling. Iedere unit wordt standaard voorzien van een overheaddeur die elektrisch bediend kan worden. De aanbouw is in het tweede kwartaal van 2018 van start gegaan en nu dus in volle gang. De eigentijdse manier van bouwen geeft het bedrijvencomplex een unieke uitstraling.

De werkzaamheden zijn begonnen!

Zoals u zich misschien wel kunt voorstellen komt er veel kijken bij de bouwwerkzaamheden van een bedrijfsverzamelgebouw. Voordat er überhaupt aan de bouw kon worden begonnen op bedrijventerrein Haarbrug-Zuid aan Het Steenland is de graslaag van de bouwkavel verwijderd. Om vervolgens in april en begin mei de funderingswerkzaamheden te starten en af te ronden. Voor de zeven bedrijfsunits wordt in een later stadium uiteraard ook stroom-, gas- en water aangesloten.

Eén van de voordelen van de bedrijfsunits is dat iedere unit een eigen voorterrein en oprit heeft. Geen gedoe dus met parkeren! Bovendien wordt het gehele terrein voorzien van hekwerk, wat toch altijd een extra gevoel van veiligheid met zich meebrengt.

Nieuwe manier van bouwen

Waar in het verleden vaak bedrijfsruimtes werden gebouwd die uit één grote ruimte bestonden, worden nu steeds vaker meerdere bedrijfunits gebouwd in één ruimte. Het bedrijfspand aan Het Steenland is daar een voorbeeld van. De units zijn qua oppervlakte dus kleiner dan wanneer er één grote ruimte beschikbaar zou zijn. Deze ‘kleinere’ units zijn ideaal voor bijvoorbeeld middelklein bedrijven of voor de opslag van goederen. De verschillende bedrijven die zich in een dergelijk pand vestigen, worden van elkaar gescheiden met wanden van bijvoorbeeld sandwichpanelen. Een strakke afwerking met isolerend materiaal!

Bedrijfspand huren of kopen

De bedrijfsunits aan Het Steenland zijn uiteindelijk een succesverhaal geworden en zijn as we speak in aanbouw, maar dat wil niet zeggen dat er niet meer bedrijfspanden te huur of te koop staan. Zo zijn er bijvoorbeeld in De Kooihoek ook nog enkele bedrijfsunits te huur. Bent u op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte of heeft u vastgoedadvies nodig? Onze specialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.