Het is zover, uw bedrijfsverhuizing staat voor de deur of u bent uw eigen bedrijf gestart en bent op zoek naar een geschikt pand. Maar op welke zaken moet u letten bij een nieuw bedrijfspand? Dat bespreken we hier.

Goed bereikbaar

Met alleen een mooi pand bent u er niet. De locatie speelt ook zeker een belangrijke rol.

Komen er veel of weinig klanten over de vloer? Dan is goede bereikbaarheid met de auto en openbaar vervoer een must. Als uw klanten en misschien ook wel uw personeel het liefst met de auto komen, dan moet er ook parkeergelegenheid zijn. De ligging en locatie van uw pand zijn dan heel belangrijk.

Gevel als visitekaartje

Uw gevel is tevens uw visitekaartje als u gemiddeld veel klantbezoek heeft. De omgeving speelt hierin ook een rol. Een mooi pand in een verpauperde omgeving, is dan misschien niet zo’n goed idee. Een klein kantoorpand op een toplocatie spreekt meer tot de verbeelding of juist een heel groot pand aan de rand van een snelweg?

Bestemmingsplan en bedrijfsactiviteit

Heeft u er ook over nagedacht dat bepaalde ondernemingsactiviteiten niet op alle bedrijfslocaties toegestaan zijn? Het is voor u ook een blik in de toekomst. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan en bent u op de hoogte van de gemeentelijke plannen van de locatie en het gebied eromheen. Over het algemeen heeft een bestemmingsplan drie belangrijke punten: toelichting, regels en de verbeelding (plankaart).
Het is nogal veel om het gehele plan te lezen. Kijk uit naar woorden zoals: bedrijven, milieu,verkeer en parkeren dan komt u in alle waarschijnlijkheid uit bij de informatie die u zoekt.

Energielabel bedrijfspand

Kantoorpanden met een grotere oppervlakte dan 100 m² moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C  hebben, anders mogen ze niet langer gerekend worden tot de kantoorpanden. Een gunstig energielabel is voor kleine kantoorruimtes overigens ook erg handig. Besparen op de energiekosten is zeker nu, geen overbodige luxe.

Schakel EMB vastgoed in

Bij het uitzoeken van een bedrijfspand komt veel kijken, meer dan u op het eerste gezicht denkt. EMB vastgoed heeft sinds 1948 ervaring in commercieel vastgoed en kent de lokale markt heel goed. Bekijk ons aanbod en ontdek zelf dat we voor bijna elk ondernemingsplan een geschikt bedrijfspand hebben. Wilt u meer informatie, neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We zijn te bereiken op telefoonnummer 033 – 489 3737 of stuur een e-mail naar info@embvastgoed.nl.