U heeft een aantrekkelijk bedrijfspand of winkelruimte gevonden en die wilt u gaan bezichtigen. U weet inmiddels waar het pand ligt, u heeft enkele foto’s gezien en wellicht bent u er al eens voorbij gereden. Nu wilt u meer weten over de bedrijfsruimte en daarom heeft u een bezichtiging ingepland. Maar waar moet u allemaal op letten? Wij geven u handige tips bij de bezichtiging van een bedrijfsruimte.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Tijdens de bezichtiging valt u misschien wat op. U kunt hierbij denken aan scheuren, vochtplekken of andere zaken. Wat is hier de oorzaak van? De makelaar kan u hierover informeren omdat de verkoper/verhuurder verplicht is om dit mede te delen. Bekijk de ruimte dan ook uitvoerig: open eens een deur of kastje om niet voor verrassingen te komen staan. Hoe is de staat van het installatiewerk? Hiermee bedoelen we de riolering, centrale verwarming en de waterleidingen. Zijn er isolerende voorzieningen aangebracht? Daarnaast kunnen er eventuele asbesthoudende materialen aanwezig zijn.

Hier moet u op letten

Check de gehele ruimte goed voordat u overgaat tot een beslissing. Vergeet niet om tijdens de bezichting foto’s te maken. Het is verstandig om de huurovereenkomst of koopovereenkomst helemaal te doorlopen. Zijn er nog vragen die u beantwoordt wil hebben? Dan is nu het moment om uw vragen te stellen. Breng ook een bezoek aan de gemeente om erachter te komen wat het bestemmingsplan is. Misschien zijn er toekomstplannen voor de nabije omgeving waar u nog niets van af weet.

Een keuze maken

Heeft u alles bekeken en gecontroleerd en bent u tevreden over de ruimte? Dat is positief! U mag aan de makelaar laten weten dat u interesse heeft. Een makelaar kan u informeren over actuele marktontwikkelingen en de recente verkoopcijfers.  EMB Vastgoed is de specialist in vastgoedverhuur, vastgoedadvies en vastgoedbeheer. Bent u benieuwd naar het vastgoed aanbod? Neem voor meer informatie contact met ons op per telefoon 033-4893737 of e-mail info@embvastgoed.nl