Wanneer is vastgoed rendabel? Wilt u vermogen opbouwen? Een beleggingspand kan u hierbij helpen. Met een investering in vastgoed bent u bestendig tegen inflatie en daarnaast biedt het:

  • een maandelijks inkomen
  • kapitaalopbouw
  • een belastingvoordeel

Waarom biedt het een belastingvoordeel voor particulieren? U kunt beleggen in box 3 en dan betaalt u enkel vermogensrendementsheffing. 

Vastgoed kopen om te verhuren

Het is verstandig om u in te lezen voordat u een vastgoed investering doet. Zorg dat u op de hoogte bent van de kansen en risico’s. Momenteel zijn er veel particuliere beleggers, zij kopen een huis om vervolgens te verhuren. Waarom? Door de dalende spaarrente is het niet aantrekkelijk om uw spaargeld op een rekening te hebben staan. Een investering in vastgoed levert dan vaak meer op. Een starter heeft vaak niet genoeg vermogen om een woning te kopen. Huishoudens nemen toe en de bouw kan het niet meer bijhouden. Het rendement wat u behaalt met beleggen kan dus vaak hoger zijn dan uw geld op een spaarrekening te laten staan. Er is een ruime keuze; u kunt zowel investeren in bedrijfsruimten, winkels, studentenkamers, eengezinswoningen of appartementen. Vaak raden we aan om het binnen een bepaalde cluster te beheren. Zo bespaart u uzelf tijd met eventuele bezoeken aan de eigendommen. Ze zeggen niet voor niets: tijd is geld. 

Financiële buffer

Het is niet aan te raden om al uw spaargeld in vastgoed te investeren. U weet immers nooit wat er die volgende dag, week of maand gebeurt. We adviseren dan ook om altijd een financiële buffer in te bouwen, want er zal regelmatig herstel, renovatie of onderhoud plaats moeten vinden. U bent de eigenaar van de panden en daarom ook verantwoordelijk voor de kosten.  Uw geld zit voor langere tijd vast in stenen en na een lange tijd worden de kosten voor onderhoud ook hoger. 

Investeren in vastgoed is een juridische aangelegenheid en het is raadzaam om te overleggen en u te laten adviseren door een vastgoedexpert. De materie is complex en een expert kan u hierbij bijstaan. EMB Vastgoed is de expert op het gebied van vastgoed en helpt u graag. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 033-4893737 of mailen naar info@embvastgoed.nl.