De geschiedenis van EMB Vastgoed voert terug tot 1948. De oorlog was voorbij, de wederopbouw begon. Ook Wijnant Bonneveld zocht naar inkomsten. Hij kon goed timmeren en begon een bouwbedrijfje. Gewoon aan huis, in de Dorpsstraat in Bunschoten. Wijnant Bonneveld repareerde schuren en verving daken. En al gauw bouwde hij ook complete huizen en bedrijfspanden. Het bouwbedrijf groeide gestaag.

Brandweercommandant en taxateur
In de jaren zestig was Wijnant Bonneveld ook commandant van de plaatselijke brandweer. Als er een brandalarm kwam, werd het werk op de bouw neergelegd en spoedde men zich naar de brand. Trouwens, ook nadat de brand was bedwongen, had Wijnant Bonneveld een rol. Hij was namelijk ook taxateur van de verzekeringsmaatschappij. Kortom: hij bouwde, bluste én taxeerde.

De eerste bouwmarkt van Bunschoten
Steeds vaker kreeg Bonneveld de vraag of hij ook bouwmaterialen verkocht. Van schroeven en spijkers tot hout- en plaatmateriaal. Hij opende daarom midden jaren zeventig een kleine bouwmaterialenwinkel; de eerste in Bunschoten en omstreken. De winkel zou in de jaren erna nog veelvuldig worden uitgebreid.

Verhuizing naar bedrijventerrein De Kronkels
Begin jaren zeventig versterkte zoon Herman Bonneveld het bouwbedrijf, dat destijds circa 80 man sterk was. Het bedrijf was inmiddels actief in de wijde regio met de bouw van woningen én bedrijfspanden. De groei zette stevig door. Begin jaren tachtig verhuisde het bouwbedrijf naar een groot nieuw onderkomen op bedrijventerrein De Kronkels. Op de leeggekomen locatie in de Dorpstraat vestigde zich de bouwmarkt, inmiddels opererend onder de vlag van de Formido-organisatie.

1988: bouwmarkt in Nijkerk
In 1988 opende een bouwmarkt in Nijkerk, de eerste in deze stad. Op een vloeroppervlak van 1100 m² Verkochten we allerhande bouwmaterialen. Die eerste jaren waren pittig. Pas in de jaren negentig kwam er verbetering in. De economie bloeide op en klussen werd enorm populair. Het assortiment werd steeds beter en dieper. Een verhuizing naar een grotere locatie bleek noodzakelijk. In februari 1998 opende de nieuwe bouwmarkt van 2300 vierkante meter. Een flinke stap vooruit.

Vanaf 2007 terug naar de basis: vastgoed
Sinds 2007 richt ons bedrijf zich nog uitsluitend op vastgoedadvies, vastgoedverhuur en vastgoedbeheer. Bovendien willen we graag vraaggericht groeien. En nog dagelijks hebben we profijt van onze kennis op het gebied van bouw en retail. Dat voordeel zetten we regelmatig in voor onze klanten. Kennis van vastgoed, bouw en retail … dát is onze meerwaarde.

EMB Vastgoed is een gecertificeerde vastgoedonderneming.

Lees meer over VastgoedCert